Najkasnije u lipnju sljedeće godine u Sisak stiže 20 visokokvalitetnih novih autobusa vrijednih gotovo 22,8 milijuna kuna. Radi se o iznosu koji je u cijelosti bespovratan od strane EU fondova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u cilju promicanja regionalne i lokalne mobilnosti i povećanja putnika u javnom prijevozu. Novi autobusi koji u Sisak stižu uoči ljeta značajno će pomladiti i modernizirati vozni park te će, sukladno europskim preporukama, utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša. Ugovor o kupnji  novih autobusa danas su, u nazočnosti gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potpisali direktor tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski i direktor Auto prometa Sisak d.o.o. Darko Majić.

-Ispunili smo svoje obećanje da će se građani voziti u novim autobusima. S isporukom novih autobusa na svim ćemo linijama imati nove autobuse, a svi stari autobusi miču se s prometnica. Građani su prepoznali naš trud i kvalitetu usluge i možemo se pohvaliti kako smo od 1. siječnja ove godine do jučer prevezli milijun i pol putnika na svim linijama – rekao je Majić.

Tvrtka Autobus d.o.o. zastupnik je IVECA za Hrvatsku, a Vrhovski je naglasio kako se novom obnovom voznog parka u Sisku nastavlja dobra suradnja Autobusa d.o.o. i Auto prometa Sisak d.o.o.

Svima koji su sudjelovali u ovom projektu čestitala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Zahvaljujem Ministarstvu što su prepoznali kvalitetu Auto prometa i sposobnost da ovaj projekt uspješno dovedu do kraja i zahvaljujem direktoru Auto prometa što je završio ciklus koji smo zacrtali još prije dvije godine, a on je da potpuno obnovimo vozni park Auto prometa, dijelom kreditnim sredstvima EBRD-a, a dijelom sredstvima EU-a kako bi našim sugrađanima osigurali najbolji i najsigurniji prijevoz – naglasila je gradonačelnica.

Načelnik sektora u Upravi za strateško planiranje i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić pojasnio je kako je Ministarstvo 2016. godine započelo razgovore s devet prijevoznika u vlasništvu županija, gradova i općina za dodjelu bespovratnih sredstava.

-Nakon toga smo poslali poziv za dodjelu bespovratnih sredstava te je u ukupnom paketu bilo 163 autobusa. Auto promet je treće poduzeće koje je  uspjelo potpisati ugovor. S ovom potporom ostvarili smo veliki uspjeh i cilj, a on je povećanje mobilnosti građana i osiguranje kvalitete javnog prijevoza – zaključio je Šoštarić.