Od kraja prošle godine svi programi za djecu u dva sisačka dječja vrtića su besplatni. Odluka je to gradonačelnice Kristine Ikić Baniček koju su s velikim zadovoljstvom pozdravili roditelji koji od sada više ne plaćaju od 70,00 do 90,00 kuna mjesečno za primjerice engleski jezik ili dječji zbor.

Dječji vrtić Sisak Novi nudi program ranog učenja engleskog jezika, program tradicijskog stvaralaštva (folklorne igraonice), a djeca koja vole pjevanje pohađaju dječji pjevački zbor Kosjenka.

U program ranog učenja engleskog jezika uključena su djeca s objekta Maslačak i Radost, a u programe tradicijskog stvaralaštva (folklorne igraonice) i dječjeg pjevačkog zbora djeca s objekta Maslačak, Radost i Tratinčica. Nakon odluke da programi budu besplatni, u DV Sisak Novi najveći interes iskazan je za pohađanje engleskog jezika te će uz postojećeg odgojitelja, još jedna odgojiteljica preuzeti vođenje ovog programa upravo zbog povećanog broja djece.

U Dječjem vrtiću Sisak Stari, u kojem roditelji također više ne plaćaju programe, djeci su na raspolaganju engleski jezik i pohađanje dječjeg zbora Tičeki. Engleski jezik pohađa oko 230 djece, a dječji zbor Tičeki oko 50 djece.

-Iako je broj djece malo povećan u odnosu na razdoblje kada su se programi plaćali, odgojitelji jednako dobro i kvalitetno rade s djecom kao što su radili i do sada – rekla nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Tihana Kokanović.