Obitelji koje su na Revidiranoj listi reda prvenstva za kupnju stana iz sisačkog programa POS-a, imale su jučer priliku sudjelovati u odabiru stanova koji su vodili predstavnici Grada Siska i APN Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Postupak je to u kojem su 32 obitelji dobile priliku izabrati stan one veličine koji mogu kupiti temeljem pravila poticane stanogradnje.

Jučer je 12 obitelji izabralo svoje buduće stanove, a 10 obitelji koje su bile na listi prvenstva u prvome krugu nisu prihvatile stan one veličine koja im može pripasti prema pravilima POS-a. Na jučerašnji odabir nije se odazvalo 10 kandidata što se, po pravilima POS programa, smatra odustajanjem od kupnje stana. Priprema se i drugi krug izbora stanova na kojem će kandidati koji jučer nisu odabrali stan, moći izabrati između preostalih stanova.

Izgradnja sisačkih POS stanova odlično napreduje, a završetak se očekuje sljedeće godine u lipnju. Grad Sisak je za 30 novih POS stanova osigurao zemljište i sve komunalne priključke, financirao je projektnu dokumentaciju, a kada je projekt zapeo na javnoj nabavi zbog poskupljenja građevinskih usluga, odlučio je sudjelovati u sufinanciranju izgradnje u iznosu od 180 tisuća eura.

Ukupnim ulaganjem Grada Siska od preko pola milijuna eura će se za 30 sisačkih obitelji omogućiti povoljna cijena od 1.489,50 eura po kvadratnom metru stana.