Ovoga tjedna počela je isplata Sisačkih uskrsnica, koju će ove godine primiti oko 13,5 tisuća sisačkih umirovljenika koji imaju mirovine do 800 eura i nezaposleni. Uskrsnice od 40 eura i ove su godine pomoć su mnogim umirovljenicima i nezaposlenima za bogatiji uskrsni blagdanski stol, a mnogima i prilika za poklon unucima.

”Do danas je preko 2800  naših sugrađana podignulo uskrsnice, a za isplatu smo ove godine osigurali 540 tisuća eura. Razmišljali smo kako maksimalno pojednostaviti papirologiju jer iz HZMO-a i HZZ-a nikad ne dobijemo potpuno ažurne popise, tako da svi oni koji nisu dobili obavijest od grada, jednostavno mogu ostvariti svoje pravo posljednjim izvatkom mirovine ili potvrdom sa zavoda za zapošljavanje tako da za sada sve prolazi u najboljem redu”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Isplata uskrsnica traje do 30. ožujka, a sve detalje o tome kako ostvariti pravo možete pronaći na https://sisak.hr/sisacke-uskrsnice-ove-godine-za-13-500-umirovljenika-i-nezaposlenih/.