U ponedjeljak, 5. ožujka Grad Sisak počinje s isplatom uskrsnica umirovljenicima i nezaposlenim osobama s područja grada Siska.  Uskrsnice će se isplaćivati od 5. ožujka do 31. ožujka na gradskim blagajnama na tržnicama Kontroba i Caprag te na blagajni Sisačkog vodovoda. Samo prvi dan isplate, 5. ožujka uskrsnice će se isplaćivati od 9 sati, a sve ostale dane u radno vrijeme gradskih blagajni.

Radno vrijeme gradske blagajne na Kontrobi je ponedjeljak, utorak, četvrtak od 7 do 14, srijeda od 7 do 18, a subota od 7-13 sati. Na tržnici Caprag gradska blagajna radi ponedjeljkom, utorkom i  četvrtkom od 8 do 13, srijedom od 8 do 18, a subotom od 8 do 12 sati dok gradska blagajna u Sisačkom vodovodu radi od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.

Umirovljenici  s mirovinom do 1.500 kn dobit će uskrsnicu od 300 kuna. Oni s mirovinom od 1.500 do 2.000 kn dobit će 200  kn. Uskrsnicu od 150 kn dobit će umirovljenici s mirovinom od 2.000 do 3.000 kn, a 100 kn uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom od 3.000 do 5.000 kn.

Nezaposleni će dobiti uskrsnicu od 150 kn.

Prilikom isplate uskrsnica, svi umirovljenici i nezaposleni moraju imati obavijest o uskrsnici koju su trebali dobiti na kućnu adresu te osobnu iskaznicu.

U slučaju da umirovljenik s prebivalištem na području grada Siska i nezaposlena osoba s prebivalištem na području grada Siska nije dobila na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, uskrsnicu može dobiti i na temelju potvrde o svom statusu koju će umirovljenici zatražiti u sisačkom područnom uredu HZMO (Ulica lipa 4), a  nezaposlene osobe u sisačkom područnom uredu Sisak HZZ-a (Ulica kralja Tomislava 15). Osobe s takvim potvrdama uskrsnicu mogu podići na blagajnama od 23. ožujka do 14. travnja. Nakon tog datuma uskrsnice se više neće isplaćivati.

Ukoliko umirovljenici ili nezaposlene osobe nisu u mogućnosti osobno podići uskrsnicu, mogu za to zadužiti drugu osobu, koja će donijeti obavijest o uskrsnici, njihovu osobnu iskaznicu i fotokopiju te osobne iskaznice.