Hrvatska udruga za zaštitu potrošača predstavila je danas u Sisku projekt „Moj svijet hrane budućnosti“ koji će se provoditi u Osnovnoj školi Viktorovac uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ukupna vrijednost projekta je 120.000,00 kuna. Osim OŠ Viktorovac, partneri u projektu su Grad Sisak, RED FORK – društvo za istraživanje i razvoj u biotehnologiji, Udruga Đeram iz Petrinje koja se bavi očuvanjem tradicijske kulture sela i zaštitom okoliša te Udruga studenata Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Probion“ koja će volontirati na svim aktivnostima. Projekt će se od veljače do lipnja 2022. godine provoditi kroz edukaciju učenika od petog do osmog razreda putem interaktivnih radionica i prijenose znanja iz područja nutricionizma na učenike osnovnih škola.

Očekuje se, kako je rečeno na predstavljanju,  da će nakon završetka ovog projekta djeca i roditelji dobiti potrebna znanja o održivom načinu zdravog života, smanjenju potrošnje nezdrave hrane i pića, racionalnijem korištenju hrane i vode, boljem očuvanju okoliša kroz pravilno zbrinjavanje otpada i drugo.

O projektu su govorili gradski pročelnik Goran Grgurač, predsjednica HUZP-a Ana Knežević,  mag. nutricionizma Diana Gluhak Spajić (RED – FORK) i ravnateljica OŠ Viktorovac Višnja Tadić.