U prigradskom naselju Gredi traju radovi druge faze na proširenju kolnika i gradi se nogostup u dužini od 1,2 kilometra, a uredit će se i oborinska odvodnja. Radove izvodi uslužni obrt „Toni-Gale“ i vrijedni su gotovo 2,2 milijuna kuna s PDV-om. Prema planu i ukoliko vremenske prilike dozvole, radovi bi trebali biti gotovi ove godine. Na taj će način biti dovršena rekonstrukcija prometnice. Naime, prva faza u dužini 1,2 kilometra bila je gotova još prije dvije godine, ali su zbog ograničenja uzrokovanih epidemijom i potresom radovi nastavljeni početkom rujna ove godine.
Radilište su danas obišli gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik Marko Krička sa suradnicima i uvjerili se da dobro napreduju. – Radimo i dalje i ispunjavamo dano obećanje da ćemo ravnomjerno razvijati sve dijelove grada. Rekonstruirana prometnica značajno će unaprijediti sigurnost prometovanja i sigurnost pješaka, a posebno najmlađih koji se njome kreću prema vrtiću i školi, istaknula je gradonačelnica te u razgovoru s okupljenim mještanima naglasila kako će se riješit i problemi koji su vezani uz izvedbu oborinske odvodnje.
Predstavnik izvođača radova Boris Sekulić rekao je kako se radovi odvijaju planiranom dinamikom.
Predsjednik Mjesnog odbora Greda Ivan Špišić također je izrazio zadovoljstvo mještana radovima te najavio kako će se frezani asfalt, koji preostane nakon završetka radova, upotrijebiti za nasipanje ceste prema željezničkoj postaji u Gredi.