-Nakon nepunih pet mjeseci, koliko su trajali radovi, zadovoljstvo mi je bilo obići danas završenu prometnicu u sisačkom naselju Greda. Ovdje je napravljena nova i proširena prometnica s novim asfaltnim slojem, zacijevljen je jedan dio kanala na kojem je napravljen nogostup. Vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna s PDV-om. Sljedeće godine nam predstoji asfaltiranje preostalih 2,3 kilometra. Nastojat ćemo napraviti nogostup barem do dijela gdje se nalaze osnovna škola i vrtić, jer dosta djece koristi taj dio prometnice. Drago mi je da su svi radovi napravljeni u rokovima – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je danas, zajedno sa zamjenikom Ivicom Rendulićem, predsjednikom Mjesnog odbora Greda Ivicom Špišićem i predstavnicima izvođača, obišla završetak radova u prigradskom naselju Greda.

Direktor Cesta Sisak Željko Marjanović istaknuo je kako je prometnica u Gredi još jedan u nizu zajedničkih projekata sisačkih tvrtki Toni Gale i Ceste Sisak za Grad Sisak.

-Toni Gale je odradio zemljane radove, kanalizaciju i nogostup,  a Ceste Sisak završne asfalterske radove. Prometna opterećenost ove dionice iziskivala je da se radovi obave kvalitetno i u ovom obimu – rekao je Marjanović.

Predsjednik MO Greda Ivica Špišić zahvalio je gradonačelnici i Gradu Sisku što su ovom cestom osigurali bolje uvjete za cijelo selo i dodao kako mještani Grede s nestrpljenjem očekuju nastavak radova sljedeće godine.