Najveća investicija u posljednjih trideset godina Grada Siska je odgojno-obrazovni kompleks Galdovo u sklopu kojega će ta četvrt Grada Siska dobiti novi vrtić i obnovljenu i proširenu školu. Radove započete u siječnju danas su obišli gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović, predsjednik Vijeća gradske četvrti Galdovo Robert Grubec, ravnateljica vrtića Sisak Novi Tihana Kokanović, ravnatelj OŠ Galdovo Josip Tominac, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač i voditeljica ovog projekta Sanja Stojaković Aleksić.

– Svaki moj mandat obilježen je kapitalnim projektom koji je dao novu vrijednost nekoj gradskoj četvrti. Krenuli smo s centrom grada i pješačkom zonom, nastavili s Capragom i kompleksom bazena, u Sisku Novom je izgrađena Ledena dvorana Zibel, a završili smo sa Zelenim brijegom i prvom gradskom sportskom dvoranom. Sada je na red došlo Galdovo s modernim odgojno-obrazovnim kompleksom koji će biti na ponos svih Siščana, a pogotovo Galdovčana. Pokazujemo da kvalitetnim planiranjem, usprkos svim izazovima, uspijevamo izvršiti sve projekte u roku – naglasila je gradonačelnica.

Za izgradnju odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo, nakon provedenog postupka javne nabave, potpisan je ugovor s tvrtkom Radnik d.d. iz Križevaca, a vrijednost radova na izgradnji vrtića iznosi gotovo 48 milijuna kuna s PDV-om. Gradonačelnica napominje kako će ova investicija ukupno premašiti iznos od 60 milijuna kuna.

– U ovom trenutku ne mogu reći točan iznos obzirom da se još uvijek rade izmjene na glavnom projektu, paralelno prijavljujemo projekte na EU fondove i izrađujemo dokumentaciju. Ali ne gubimo vrijeme i gradimo vrtić. Slušajući struku i uzimajući u obzir činjenicu da je škola i prije potresa na jednom svom dijelu imala problema sa statikom, a potres je to dodatno pogoršao i budući da nam je sigurnost na prvom mjestu, logično je bilo da se odlučimo i pristanemo na ono što nam je struka preporučila, a to je kompletna rekonstrukcija škole gdje će se kroz projekt rušenja ukloniti stara škola i napraviti nova energetski učinkovita škola u skladu sa svim standardima, onako kako to mali Galdovčani i zaslužuju – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Bojan Dadasović pozdravio je ovaj projekt i kao predsjednik Gradskog vijeća, ali i kao stanovnik ove gradske četvrti.

– Ovo je projekt koji multiplicira i druge pozitivne procese u četvrti Galdovo. Već sada postoji interes građana da se dosele ovamo. Atraktivnost koju će ponuditi ovaj projekt znači i novu kvalitetu života, ali i zadovoljstvo Galdovčana koji se prvi put nakon trideset godina osjećaju ponosno. Moramo biti zadovoljni što se, unatoč pandemiji i svim nedaćama koje su nam se dogodile, ovakav projekt razvija u gradu Sisku. Jedan smo od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji razvijaju toliko različitih projekata – istaknuo je Dadasović.

Novi vrtić imat će 6 odgojnih skupina i moći će primiti 135 djece, čime će se ukinuti liste čekanja za smještaj djece u vrtićima u Sisku. Radovi su počeli u siječnju, a trenutno se izvodi betoniranje temelja budućeg vrtića nakon čega slijede iskopi za objekt škole. Osim nove škole i vrtića, planirano je i uređenje igrališta, parkirališta i okoliša.