Pučka kuhinja Dobrotvornog društva Merhamet – Crveni polumjesec od danas je i službeno otvorila svoja vrata u sisačkom naselju Caprag. Otvorio ju je muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice Hrvatske dr. sc. Aziz ef. Hasanović.
-Sit čovjek ne smije leći ako zna da je njegov susjed gladan, jedna je od temeljnih poruka Muslimana i zato otvaranjem Merhameta pokazujemo svoju ljudskost. Okupili smo se oko dobra i oko ideje humanosti – rekao je otvarajući Merhamet muftija Hasanović.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazala je kako je Grad Sisak još prije godinu dana dao potporu ovom projektu.
-Ovo nije samo mjesto za pučku kuhinju, ovo je mjesto za druženje gdje ćete jedni drugima pomoći. NIje sramota tražiti pomoć, sramota je ako možete pomoći, a to ne učinite – rekla je gradonačelnica.
Predsjednik Merhameta Agan Velić zahvalio je Gradu Sisku rekavši kako bez pomoći Grada, ne bilo ni pučke kuhinje. Merhamet će od danas svima kojima je to potrebno pružati pomoć u toplom obroku kojih će se dijeliti 50 dnevno od ponedjeljka do petka od 12 do 13 sati, na raspolaganju će biti obiteljski i pojedinačni paketi namirnica, osigurana je podjela obuće i odjeće, zdravstvena pomoć te besplatni savjeti.
-Merhamet je osnovan prije godinu dana, a tijekom tih proteklih godinu dana, zajedno sa Crvenim križem, pomagali smo poplavljenima u Gunji i Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem svim donatorima koji su pomogli – rekao je Velić.
Dobrotvorno društvo Merhamet – Crveni polumjesec nalazi se na adresi Hrvatskog narodnog preporoda 10.