Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uručila je danas zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslavu Golubu ključeve vozila s auto ljestavama čime će se znatno poboljšati vozni park JVP-a Grada Siska. Gradonačelnica je istaknula kako je izuzetno važno da Javna vatrogasna postrojba i svi ljudi koji tamo rade budu opremljeni najboljom i najsigurnijom opremom.

–Zadovoljstvo mi je što smo 42 godine stare auto ljestve zamijenili znatno mlađima i što će vatrogasci na većim visinama moći sigurnije obavljati svoj posao. Javna vatrogasna postrojba kompletirala je vozni park i opremu i nastavlja kontinuirano ulagati i u ljudske resurse – rekla je gradonačelnica.

-Vozilom s 30 metarskim auto ljestvama znatno smo poboljšali i unaprijedili naš vozni park. Ljestve mogu dosegnuti najviše katove najviših zgrada u Sisku, a nabavljene su za 537.000,00 kn sredstvima iz gradskog proračuna – izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslav Golub.

JVP Grada Siska raspolaže sa 16 vatrogasnih vozila opremljenih različitim vrstama vatrogasne opreme i trenutno zapošljava 52 zaposlenika. Profesionalni i dobrovoljni vatrogasci od početka ove godine, pa do sada, uspješno su odradili 513 intervencija i u njima spasili 7,5 milijuna kuna vrijednu imovinu. Šteta nastala na imovini u tim intervencijama procjenjuje se na oko 1,5 milijuna kuna, šest osoba je u tim opasnim situacijama smrtno stradalo, a 18 ih je zadobilo teške tjelesne ozlijede.