Od ovoga tjedna i učenici OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće imaju u svojim školama tople obroke. Budući ove škole u svojim kuhinjama nemaju uvjete za pripremu toplih obroka oni se pripremaju u OŠ 22.lipnja te se po svim pravilima HACCP sustava distribuiraju do Osnovne škole Budaševo – Topolovac – Gušće. Odluka je to gradonačelnice Kristine Ikić Baniček da svi učenici imaju pravo na zdravi i topli obrok bez povećanja cijene školske kuhinje.

Početku provedbe ovog najavljenog projekta prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač i pritom izrazio zadovoljstvo što će i učenici Budaševa, Topolovca i Gušća napokon imati zdravi topli obrok te pohvalio suradnju između dviju škola koja je preduvjet za uspješnu realizaciju navedenog projekta.

-Isto tako, kako je i najavljeno, obnova školske kuhinje u Osnovnoj školi Komarevo je u završnoj fazi projektiranja i radovi bi trebali početi završetkom tekuće školske godine tako da će na početku nove školske godine učenike u Komarevu dočekati obnovljena školska kuhinja i blagovaona te redoviti topli obroci. Za uspješnu provedbu ova dva projekata Grad Sisak će izdvojiti preko 600.000 kuna – zaključio je pročelnik Grgurač.