Udruga za zaštitu životinja Patronus Sisak, u suradnji sa Skloništem za životinje Sisak i FotoKlubom Sisak, a pod pokroviteljstvom Grada Siska, i ove godine organizira obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja u subotu, 5. listopada u vremenu od 9 do 13 sati u Skloništu za životinje Sisak (Zagrebačka 45, Sisak).

-Događaj ćemo, kao i do sada, kroz edukativne sadržaje, realizirati uz pomoć sisačke djece, a s posebnim zadovoljstvom družit ćemo se i s djecom iz SOS Dječjeg sela Lekenik. Isto tako, nastavljamo tradiciju održavanja revije udomljenih pasa, s tim sto će ona, ove godine, imati i natjecateljski karakter. Svaki sudionik dobit će simbolični poklon, a prva tri osvojena mjesta i nagrade – rekla je predsjednica Patronusa Melita Madžo.

Prijave se primaju putem elektronske poste na adresu patronus.sisak@gmail.com. Početak revije udomljenih pasa je u 11 sati.

Ovim obilježavanjem službeno počinje kampanja pod nazivom #kaveznijedom kojom se želi ukazati na veliki broj pasa koji predugo ostaju u skloništu, a ono bi im trebalo biti samo usputna stanica do pronalaska sretnog doma.

-U tu svrhu, od fotografija koje će nastati taj dan, tiskat će se jumbo plakati. Iz zato dođite u što većem broju i pokažite im da su nam važni – rekla je Madžo.