U petak 8. svibnja 2015. obilježava se Svjetski dan Crvenog križa, te početak Tjedna Crvenog križa koji traje do 15. svibnja 2015 godine. U cijelom svijetu nacionalna društva Crvenog križa i 97 milijuna volontera koji godišnje pomažu više od 277 milijuna korisnika, prigodnim događajima svake godine obilježavaju taj datum, u spomen na rođenje utemeljitelja i osnivača Crvenog križa Henryja Dunanta (1828. – 1910.), kojem je 1901. godine dodijeljena prva Nobelova nagrada za mir. U skladu s tim Gradsko društvo Crvenog križa Sisak također će Tjedan Crvenog križa obilježiti različitim planiranim aktivnostima:

● 8. svibnja – Mladi volonteri Podmlatka Crvenog križa Osnovne škole Bobetko prezentirat će rad Crvenog križa i pružanje prve pomoći u slučajevima nekih ozljeda učenicima četvrtih razreda svoje škole. Cilj je upoznati učenike s misijom i aktivnostima koje provodi Pokret Crvenog križa u svijetu, RH i našem gradu i ukazati mladima na važnost adekvatnog i pravovremenog pružanja prve pomoći.
● Tijekom svibnja – Planirano je uređenje okućnica staračkih domaćinstava uključenih u Program pomoći u kući GDCK Sisak i druženje korisnika Programa pomoći u kući s volonterima Crvenog križa u gradu.
● 11. – 15. svibnja – Održat će se akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija u gradu i u prostoru GDCK Sisak
● 13. svibnja – Podmladak Crvenog križa Osnovne škole 22. lipnja održat će kratku predstavu i likovnu radionicu s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.
● 15. svibnja – Volonteri Crvenog križa družit će se s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Sisak na Sajmu cvijeća.
● 27. svibnja – Planirano je edukativno predavanje za djelatnike i učenike u Ekonomskoj školi u razrednom odjelu koji pohađa učenik koji boluje od dijabetesa. Predavanju će prisustvovati liječnik koji će djelatnike i učenike upoznati kako postupati s dijabetesom, što je sve u školi potrebno osigurati, kako prepoznati rane znakove hipoglikemije i hiperglikemije te ih općenito informirati o pružanju prve pomoći.