Zahvaljujući donaciji tvrtke DM – drogerie markt d.o.o. u iznosu 664 tisuće kuna, u sklopu DM-ovog natječaja ZAJEDNO za Petrinju, Glinu i Sisak, posljednjih mjeseci obnovljeno je dječje igralište Majmunjak, a sva dječja igrališta sisačkih vrtića dobila su kućice za dječju igru.

Donacijom je za Majmunjak osigurano 215 tisuća kuna te 450 tisuća kuna za 18 malih šarenih kućica koje su postavljene u dvorištima dječjih vrtića. U Dječjem vrtiću Sisak Novi danas je održana i službena primopredaja kućica koje je izradila tvrtka Park Life iz Ivanić Grada.

„Kućice su mjesto gdje se djeca okupljaju i igraju, uljepšale su boravak na otvorenom i obogatila naša dvorišta“, rekla je ravnateljica DV Sisak Novi Sandra Kramarić zahvaljujući tvrtki DM na donaciji.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je kako je nakon potresa jednako bilo važno krenuti s obnovom objekata kao i pomoći djeci koja su se suočila s katastrofom potresa.

„Tu su fenomenalno uskočile kućice napravljene zahvaljujući velikodušnoj donaciji DM-a koje su djeci pomogle da se prisjete zašto vole vrtić i zašto je važno družiti se s vršnjacima. Bilo nam je važno da traume koje su nastupile kod djece čim prije saniramo i mislim da su ove nove kućice upravo savršene za to“, naglasila je gradonačelnica te je još jednom zahvalila svim odgajateljima u oba sisačka vrtića što su drugi dan nakon potresa nastavili s radom.