Vokalno instrumentalni ansambl „ Kolapjani“ iz Siska u sklopu kojeg djeluju ženska klapa „Kolapjanke“ i muška klapa „Kolapjani“ i ove godine organiziraju 8. Susret klapa u Sisku koji će se održati u petak, 11. rujna 2015. godine u jedinstvenom ambijentu- atriju Starog grada u Sisku s početkom u 20 sati ( u slučaju kiše u Domu kulture KKV ).
Kolapjanke i Kolapjani će i ove godine ugostiti klape iz Dalmacije i kontinenta, pa će tako sisačka publika imati prilike uživati u izvedbama klape KALETA iz Zadra, LAĐARICE iz Siska, GRDELIN iz Zagreba, TERANKE iz Pule, STINE iz Zagreba, STENTORIA iz Daruvara, te u izvedbama sisačkih klapa Kolapjanki i Kolapjana koji su organizatori susreta.
Susret će se održati pod pokroviteljstvom Grada Siska, Sisačko moslavačke županije, Ministarstva kulture RH, Gradskog muzeja Sisak, Turističke zajednice grada Siska i Doma kulture KKV Sisak, a ulaznice se mogu kupiti u knjižari i papirnici AMK u Sisku po cijeni od 30 kuna.
Ove godine po prvi puta sve klape –sudionici susreta sudjelovat će i u klapskoj radionici koja će se održati sljedeći dan nakon susreta , a koju radionicu će voditi Ante Rados, poznati klapski pjevač, voditelj, tekstopisac, skladatelj i aranžer.
-Sve je spremno za još jedan susret klapa u Sisku- poručuju Kolapjanke i Kolapjani i nadaju se još jednom uspješnom glazbenom događaju i druženju ovog vikenda u Sisku.