Gradovi Sisak i Petrinja te Udruga Patronus, partneri su u projektu izgradnje skloništa za životinje koje će se nalaziti u Šušnjaru. Na tu je temu danas u Petrinji održan sastanak gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček i gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića. Iako je projekt najavljen prije godinu i pol dana bilo je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose. Grad Petrinja napokon je postao vlasnik objekta u Šušnjaru te će moći krenuti i realizacija izgradnje skloništa za životinje.
-Nakon što uspostavimo i formalnu suradnju, krenut ćemo prema MInistarstvu poljoprivrede i prema svim zainteresiranim udrugama kako bi do kraja godine objekt priveli svrsi i kako bi u sljedeću godinu ušli spremni i na nominiranje prema EU fondovima i ministarstvima. Želja je postići najviši standard brige o životinjama, tzv. NO KILL sklonište iz kojeg će životinje pronaći svoj novi dom– rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Naime, zakonski rok držanja životinje u skloništu je šezdeset dana te se one nakon toga eutanaziraju. NO KILL podrazumijeva sklonište u kojem životinje borave neograničeno, odnosno od trenutka dolaska do udomljavanja ili do prirodne smrti.