Aplikacija Moj gradski proračun od danas se nalazi na web stranici Grada Siska, a već sada možete klikom na donjem linku otvoriti ovu aplikaciju i aktivno sudjelovati u kreiranju proračuna Grada Siska za 2021. godinu.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček poziva vas da se putem ove aplikacije informirate o planovima i investicijama za 2021., ali i da svojim prijedlozima i komentarima sudjelujete u kreiranju proračuna Grada Siska za sljedeću godinu budući su prethodnih godina mnogo prijedlozi građana uvršteni u proračun Grada Siska.

-Kao i ranijih godina, trudit ću se da proračunom osiguramo najvišu razinu javnih usluga za sve građane grada Siska zadržavajući visoki komunalni standard, ali istovremeno vodeći računa o socijalnim pravima i zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana uz posebnu brigu i skrb o djeci i našim umirovljenicima. Stoga sam predložila da povećamo sisačke uskrsnice za umirovljenike, ali i naknadu za novorođenu djecu s 3.000 na 3.500 kuna. Uz to uvodimo i jednu novost, a to je đački džeparac koji će dobiti svako sisačko dijete i mladi Siščani, u sisačkim osnovnim i srednjim školama – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

U sljedećoj godini planira se uređenje Šetališta Vladimira Nazora, nastavak uređenja Trga hrvatskih branitelja i Rimske ulice, uređenje parkirališta kod Grame, „park and ride“ parkiralište kod Zvonimirove za sve putnike vlakom ili autobusom te pojačano održavanje Tomislavove ulice. Osim toga postavit će se klik -flex podloga na igralištima kod osnovnih škola Viktorovac i Braća Ribar Ribar, dječje igralište na Majmunjaku u cijelosti će se obnoviti, postavit će se nadstrešnice na autobusnim stajalištima, a stadion Metalac dobit će nove tribine. Sljedeće godine očekuje nas završetak izgradnje sportske dvorane Zeleni brijeg i prilazne ceste CRS Zvonimirova te početak gradnje vatrogasnog doma DVD-a Topolovac, odgojno-obrazovnog kompleksa u Galdovu, uređenje nove zgrade gradske knjižnice na trgu Ljudevita Posavskog i rotora Starčevićeva- Gupčeva, a početkom iduće godine otvorit će se i Centar kreativnih industrija u središtu grada. Također se nastavlja obnova fasada u središtu grada te programaSisački poduzetnik putem kojega se obrtnicima i poduzetnicima osiguravaju najpovoljnija kreditna sredstva.

-Pozivam vas da se uz pomoć ove aplikacije Moj gradski proračun upoznate s ovim, ali i drugim projektima koje planiramo u idućoj godini. Također vas pozivam da odvojite malo vremena kako biste se upoznali i s prijedlogom proračuna Grada Siska za 2021. godinu i pošaljete mi svoje amandmane i komentare. Želja mi je da i ovaj proračun donesemo temeljem točno definiranih prioriteta, ali i u skladu s Vašim željama i prijedlozima, a sve u cilju razvoja grada i bolje kvalitete života svih građana – zaključila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Svi zainteresirani mogu sudjelovati u kreiranju proračuna Grada Siska putem ove aplikacije koja je jedinstvena u Hrvatskoj, a proizvod je sisačke firme Curious Cat.

 

http://proracun.sisak.hr/