Dvije godine nakon smrti velikog sisačkog umjetnika Slave Streigla, Grad Sisak objavio je danas natječaj za idejno urbanističko-likovno rješenje spomenika Slavi Strieglu koje će poslužiti kao podloga za izvedbu umjetnikovog spomenika.
Spomenik će se nalaziti na sisačkoj Šetnici gdje je Slavo Striegl svakodnevno provodio svoje vrijeme šećući uz Kupu i koja već nosi umjetnikovo ime, Šetnica Slavoljuba Slave Striegla.
Rok predaje natječajnih radova je 31. ožujka 2016. godine do 12 sati u Gradu Sisku, Rimska 26, Sisak. Ocjenjivački sud završit će s radom najkasnije do 15. travnja 2016. godine. Ako do određenog roka prispije najmanje pet radova koji su stručno izrađeni i odgovaraju uvjetima natječaja, ocjenjivački sud se obvezuje dodijelit će novčane nagrade. Prva nagrada iznosit će 15.000 kuna, druga nagrada 10.000 kuna, a treća 7.000 kuna.
Akademski slikar Slavoljub Slavo Striegl preminuo je u 95. godini u Sisku, 24. veljače 2014. godine. Ovaj vodeći suvremeni akvarelist i animalist svojim je bogatim i angažiranim opusom obilježio likovnu scenu ostavivši neizbrisiv trag na umjetničkoj karti Hrvatske i Europe.

Link na natječaj:

Natječaj za idejno urbanističko-likovno rješenje spomenika Slavi Strieglu