U Novom selu postavljen je street workout park na inicijativu naših mladih sugrađana koji se bave street workoutom. Njihov predstavnik Dino Kovač obratio se putem facebooka gradonačelnici Kristini Ikić Baniček koja je prihvatila njihovu inicijativu.
-Drago mi je da se tijekom ovih pet godina mog mandata ljudi osjećaju dovoljno slobodno da me mogu kontaktirati i putem društvenih mreža. Jedna poruka na facebooku i dopisivanje rezultiralo je da djeca koja se bave street workoutom dobiju svoje vježbalište. Prepoznala sam njihovu ozbiljnost i želju te smo u suradnji s Komunalcem vrlo brzo ovu ideju i realizirali. Ovo je dobra priča i sve ovakve ili slične inicijative uvijek su dobrodošle i uvijek volimo napraviti pravu stvar tamo gdje je to i potrebno – naglasila je danas gradonačelnica koja je obišla novopostavljeni street workout park u Novom selu.
Dino Kovač zajedno sa svojim prijateljima danas je isprobao ovo vježbalište na otvorenom te je kazao kako se street work zajednica, koja okuplja veliki broj mladih u Sisku, sve više povećava te su se obratili gradonačelnici da im pomogne u realizaciji ove ideje.
-Objasnili smo gradonačelnici da u Sisku trebamo više street workout parkova, jer imamo jako puno aktivnih i rekreativnih vježbača. Uzor smo mladima koji će sada i ovdje moći vježbati – rekao je Dino.
Street workout park postavio je Komunalac Sisak, a Grad Sisak financirao je nabavu sprava u iznosu 35 tisuća kuna s PDV-om.