Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić sastali su se danas u Gradskoj vijećnici s članovima Stožera za obranu i očuvanje radnih mjesta Rafinerije nafte Sisak.
Koordinator Stožera Predrag Sekulić upoznao je gradonačelnicu i zamjenika sa sadašnjim stanjem u sisačkoj Rafineriji te je tom prilikom istaknuo kako su postrojenja krenula u kolovozu, ali da sada stagniraju. Za razliku od ove godine, za iduću godinu postoji plan prerade za siječanj i veljaču, te svibanj i lipanj, kada bi se prerađivao dio domaće nafte.
– Što će biti u drugoj polovici godine sa sisačkom Rafinerijom, ne zna se. Imamo informaciju kako se sva domaća nafta planira transportirati u riječku rafineriju. Prema našim saznanjima, to neće biti moguće zbog transportnih i drugih ograničenja, naglasio je Predrag Sekulić.
Članovi Stožera također su napomenuli kako je borba za opstanak sisačke rafinerije i očuvanje radnih mjesta i borba za novo zapošljavanje, te da je vrlo bitno imati na umu kako radnici Rafinerije moraju imati specifično tehnološko znanje, koje se u najvećoj mjeri stječe radnim iskustvom te da se u uvjetima kada nema novog zapošljavanja, a stariji radnici odlaze u mirovinu, Rafinerija dodatno oslabljuje.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ovog je puta poduprla nastojanja Stožera, naglasila važnost Rafinerije za Sisak i Hrvatsku, te najavila kako će se narednih dana zajedno sa Stožerom, na razini državnih institucija, pojačano angažirati za opstanak sisačke Rafinerije.