Gradskom trgovačkom društvu Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. danas su isporučena četiri nova komunalna vozila, a direktoru Mateu Lončaru ključeve je u ime dobavljača predao direktor tvrtke O-K-TEH d.o.o. Darko Pivac koji je istaknuo kako je riječ o najmodernijim vozilima na tržištu.

Ukupna vrijednost projekta kojim je nabavljeno komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada iznosi 1.759.187,50 kuna od čega je 85% odnosno 1.186.319,50 kuna sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Nabavom ovog komunalnog vozila povećat će se udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnoj količini komunalnog otpada što će u konačnici smanjiti količine otpada koje se odlažu na odlagalištu.

Danas su isporučena i dva komunalna vozila s potisnom pločom te kiper s kranom ukupne vrijednosti 4.949.370,00 kuna koje je u potpunosti financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

„Nova vozila našim će djelatnicima omogućiti znatno lakše i brže obavljanje poslova, a time i bržu i kvalitetniju uslugu našim sugrađanima“, rekao je direktor Gospodarenja otpadom Sisak Mateo Lončar.

Isporuci novih vozila prisustvovala je i načelnica Sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić.

„Grad Sisak je s ovim vozilima dobio snažan vjetar u leđa i vjerujem da će se gospodarenje otpadom na ovom području znatno još i poboljšati“, naglasila je Čilić.

U travnju se očekuje isporuka dodatna tri komunalna vozila i traktor s prikolicom te će ukupna vrijednost svih vozila, s današnjom isporukom, iznositi oko 10 milijuna kuna, naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

„Gospodarenje otpadom jedna je od djelatnosti koja se ne vidi i ne primjećuje ukoliko se moderno, efikasno i učinkovito izvršava. Primjećujemo tek kad nešto zašteka. U ovakvoj situaciji kada imamo tvrtku kao što je GOS, koja pokazuje dominantnost u Sisačko-moslavačkoj županiji i odskače svojom kvalitetom i opremom i zaista radi bitne iskorake u posljednje tri godine, od reciklažnih dvorišta do polupodzemnih spremnika, tada naši građani ne moraju brinuti o gospodarenju otpadom jer imaju tvrtku da brine za njih i to obavlja“, istaknula je gradonačelnica.

Nova komunalna vozila isporučena su u neposrednoj blizini prvog reciklažnog dvorišta Sisak Stari na kojem građani besplatno mogu zbrinuti sve vrste otpada nastalog u kućanstvu, a s otvaranjem i drugog reciklažnog dvorišta Sisak Novi u gradu Sisku znatno je unaprijeđen sustav gospodarenja otpadom.