Zahvaljujući poticajnim sredstvima kredita HBOR-a do kraja godine financirat će se ukupno 25 projekata na području grada Siska. Neki od radova financirani ovim sredstvima završeni su još prošle godine kao što je parkiralište ispred Osnovne škole 22. lipnja i Ulica Mate Lovraka na Brzaju koja je dobila asfalt i nogostup. U visokoj fazi dovršenosti je i Ulica Antuna Augustinčića na Zelenom brijegu.
-Međutim, obzirom da se na više od pola prometnice radila i kanalizacija, očekuje se dovršetak radova i puštanje u promet do kraja ožujka – najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Jedno od većih gradilišta obuhvaćenih ovim kreditom je i Bakranova ulica. Prometnica je dovršena do Lonjske ulice. Trenutno se čeka dozvola Hrvatskih voda o spajanju tog dijela Bakranove na kolektor Zeleni brijeg, a u travnju bi trebali započeti radovi na preostalom dijelu Bakranove.
-Žao mi je što Sisačko-moslavačka županija na žalost nije ispunila obećanje i sudjelovala s 2 milijuna kuna u toj drugoj fazi. Dobit ćemo prema najavama milijun kuna iako još uvijek nemamo ni to potvrđeno, ali vjerujemo usmenim obećanjima – dodala je gradonačelnica.
U mjesecu travnju, odnosno na proljeće očekuje se dovršetak višenamjenskog sportskog igrališta u bivšem Mjesnom odboru Eugen Kvaternik te završetak prve faze radova šetnice do Starog grada.
Ove će se godine graditi i uređivati parkirališta. Čeka se lijepo vrijeme za početak radova na izgradnji parkirališta u Ulici A. B. Šimića i kod zgrade bivše Komande u blizini tržnice Kontroba. Odmah nakon toga počinju i radovi na uređenju parkirališta u Odranskoj, Rimskoj ulici iza knjižnice, Ulici I. Meštrovića, G. Krkleca te u Frankopanskoj. Također se nastavljaju i radovi na izgradnji i obilježavanju biciklističkih staza u Fistrovićevoj, Hefeleovoj, te od Mikčeve, Cuvajeve, Kvirinove do Zvonimirove ulice.
Tri glavna kapitalna projekta, koja će se također financirati poticajnim sredstvima HBOR-a, čekaju početak realizacije.
-Što se tiče rekonstrukcije glavnih gradskih prometnica u pješačku zonu, priprema se tender, nakon čega ide natječaj i radovi. Očekujemo dobivanje lokacijske dozvole za bazen u Capragu kako bismo počeli s radovima, a u sklopu projekta Ledena dvorana radi se građevinska snimka izvedbenog stanja i nadam se kako ćemo javnu nabavu odraditi najkasnije u svibnju –zaključila je gradonačelnica Ikić Baniček.