Trenutno se na četiri lokacije u gradu Sisku nalaze kontejnerska naselja, a upravo se pripremaju još dvije lokacije za dolazak novih kontejnera u kojima će biti smješteni građani Siska pogođeni potresom. U jednom od kontejnerskih naselja, u Fistrovićevoj ulici, gdje su ukupno 23 stambena i 2 sanitarna kontejnera, nabavljeni iz robnih zaliha RH, danas je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček održala konferenciju za novinare.
-Do današnjeg dana imamo oko 9.300 prijava za pregled građevina nakon potresa, statičari su od tog broja pregledali gotovo 50 posto objekata od kojih je njih oko 500 dobilo crvenu, a 900 žutu naljepnicu – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček. U ovom trenutku, Grad Sisak zaprimio je 421 zahtjev za kontejner, a na području grada ukupno je 77 kontejnera i 40 kućica u kojima se nalazi 205 osoba.
-Prvo smještamo obitelji i osobe čiji su objekti označeni crvenim oznakama, oni imaju prednost. Svi u gradu Sisku dobili su priliku za privremeni smještaj u sportskim dvoranama, a Grad će sklopiti ugovore s privatnim iznajmljivačima kod kojih ćemo smjestiti određeni broj osoba. Obnova i smještaj građana pogođenih potresom moraju ići paralelno, a Grad planira graditi montažne objekte na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada u koje će se također smještati svi oni čiji su objekti stradali u potresu – rekla je gradonačelnica.
U kontejnerskom naselju u Fistrovićevoj ulici smještena je i obitelj Siščanina Saše Mikočevića koji se požalio što su u tom kontejnerskom naselju samo 2 sanitarna kontejnera te je po noći, kada je izrazito hladno kao što je bilo proteklih noći, teško izaći van svog smještaja da bi se otišlo do sanitarnog kontejnera. Požalio se i na obrok Pletera, a posebno je ogorčen, kako je rekao, što će Siščani morati s 20 posto sufinancirati obnovu Siska.

Komentari

Komentirate kao Grad Sisak
 

Objavljuje

  · 48 min  ·

[TIKA URUČILA DONACIJU HIGIJENSKIH POTREPŠTINA]

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA, danas su gradonačelnici Kristini Ikić Baniček uručili 405 paketa Teta Violeta paketa higijenskih potrepština u kojima se nalaze različite veličine pelena, baby vlažne maramice, salvete, higijenski ulošci, razne vrsta deterdženata i omekšivača, sredstva za čišćenje i sredstva za dezinfekciju ruku. TIKA je u protekla dva tjedna za potresom ugrožene stanovnike grada S…

Prikaži više