Grad Sisak dao je krajem prošle godine, prije potresa, na korištenje gradski stan u kojem će se pružati  usluga savjetovanja i pomaganja pojedincima i obitelji, a u sklopu projektnog prijedloga Dječjeg doma Vrbina pod nazivom Kod kuće je najljepše! Partneri Grada Siska u ovom projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i Dječji dom Vrbina, a savjetovalište će biti opremljeno uredskim namještajem zahvaljujući donaciji INA-e. Stan se nalazi u Ulici kneza Domagoja 11, veličine 54 m2, a adaptiran je sredstvima iz gradskog proračuna. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zahvalila je INA-i na donaciji te istaknula kako Grad Sisak uvijek rado sudjeluje u ovakvim projektima.

-Veseli me kada Grad Sisak na ovakav način može pomoći djeci i mladima, ali i svim obiteljima i roditeljima djece u riziku. Zahvaljujem INA-i koja je donirala sredstva za uredski namještaj – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

INA kontinuirano pomaže gradu Sisku, do sada su već sudjelovali u opremanjima brojnih dječjih igrališta, ali i drugim projektima na području grada Siska.

-Uvijek nam je drago kada možemo podržati značajne projekte u Sisku i okolici iz područja kulture, zdravstva ili obrazovanja. INA tijekom godine podržava više od deset projekata na području grada Siska i aktivno doprinosi poboljšanju uvjeta života lokalne zajednice. Nastavit ćemo se i u budućnosti uključivati u projekte od značaja kad god za to budemo u prilici – izjavio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak.

Temeljem novih smjernica izvaninstitucionalnog pružanja socijalnih usluga cilj ovog projekta je uređenje prostora u kojem će se pružati usluga savjetovanja i pomaganja pojedincu i obitelji kroz individualni i grupni rad s osobama u potrebi, a kad zaživi projekt Kod kuće je najljepše! uslugu savjetovanja i pomaganja pružali bi mobilni timovi Dječjeg doma Vrbina Sisak.

INA