Tehnička škola Sisak po peti put u Sisku organizira događanja koja se vežu uz tehnologiju solarnih i električnih automobila. Naime, ova je škola organizator 5. utrke solarnih automobila u Sisku, 2. konferencije o solarnim i električnim automobilima  i 3. izložbe električnih i hibridnih vozila  u Sisku. Događanje je počelo danas prijepodne izložbom električnih i hibridnih automobila na korzu.

-Glavna odlika ove manifestacije je što se svi automobili mogu probati voziti kako bi mogli predočiti kakva je to vožnja u električnim automobilima. Imamo danas ovdje izloženo 15 automobila od Tesle do našeg malog dvosjeda. Cilj je promocija novih tehnologija i obnovljivih izvora energije, a cilj je također da od grada crnih industrija postanemo grad zelenih industrija – rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

Grad Sisak od samog početka podržava ovu manifestaciju, a gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je kako će Grad i dalje podupirati ovu hvale vrijednu manifestaciju.

-Zahvaljujući entuzijazmu ravnatelja Malovića i profesora Arsoskog u Sisku imamo već petu utrku solarnih automobila i treću izložbu električnih i solarnih automobila. Grad Sisak je prepoznao ovu filozofiju i mi smo jedan od rijetkih gradova koji imamo super brzu punionicu za električna vozila, a gradska uprava je preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kupila električni automobil – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Peta utrka solarnih automobila održat će se u subotu, 10. lipnja u 10 sati ispred hotela Panonija, a na njoj će javnosti biti predstavljeni solarni automobili koje su izradili učenici 16 hrvatskih strukovnih škola (Tehnička škola Sisak, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Elektrotehnička i prometna škola Osijek,  Industrijsko obrtnička škola Slavonski Brod, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Srednja škola Novska, Srednja škola Slunj,  Strukovna škola Gospić, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Srednja škola Otočac, Tehnička škola Požega, Tehnička škola Karlovac),  2 škole iz Slovenije (Šolski centar Krško i Šolski centar Škofja Loka) te automobil Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.