S novom godinom u naše je krajeve stigla zima. Sredozemna ciklona Ranko premješta se preko Jadrana na jugoistok, a snijeg je prekrio veći dio unutrašnjosti. U Sisku snijeg pada od subote, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda jutros u 7 sati bilo ga je 23 centimetara starog i 6 centimetara novog. Snijeg pada i dalje, padat će tijekom cijelog današnjeg i sutrašnjeg dana, a temperature se mogu spustiti do -12.

Zimska služba gradskog trgovačkog poduzeća Komunalac na trenu je od 0 do 24 sata. Ulice se čiste po prioritetima, a popis prioriteta možete pročitati na njihovoj web stranici http://komunalac-sisak.hr/…/2…/12/Zone-zimska-prioriteti.pdf.
Prema prioritetima na redu su prvo glavne gradske prometnice na kojima se odvija javni gradski prijevoz, mostovi, nogostupi, autobusna ugibališta, stepenice i prilazi javnim ustanovama i institucijama, a potom se čiste i osigurava prohodnost na svim ostalim prometnicama.
Inače, zimska služba sisačkog Komunalca čisti 250 km cesta i 120.000 m2 pješačkih komunikacija. Prema riječima direktora Komunalca Gorana Groša, radi se istovremeno u pet zona, prometnice se posipaju sipinom i solju, kojih ima dovoljno. Važno je napomenuti da sol djeluje do -5 stupnjeva, pa se treba dodatno paziti na led.
Građani su dužni očistiti snijeg ispred svojih stambenih objekata i poslovnih prostora, ali i ispred neizgrađenih parcela. Prema gradskoj odluci, snijeg se mora čistiti već nakon pet centimetara visine, a kada pada neprekidno i više puta dnevno.