Direktor Auto prometa Sisak Darko Majić i direktor tvrtke Autobus Robert Vrhovski potpisali su danas u Sisku ugovor o nabavi devet novih autobusa za sisački Auto promet koji će biti kupljeni uz pomoć bespovratnih EU sredstava. Potpisivanju je prisustvovala i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je istaknula kako današnjim potpisom ugovora od 2013. godine do danas dostižemo brojku od 44 nova autobusa.

-Ukupna vrijednost 44 nova autobusa iznosi oko 50 milijuna kuna. Ovaj podatak pokazuje kontinuitet i ozbiljnost Grada Siska i Auto prometa Sisak po pitanju ulaganja u autobuse i povećanja kvalitete i broja putnika u gradu Sisku – rekla je gradonačelnica.

Direktor Auto prometa Sisak podsjetio je kako je ovo treća velika nabava autobusa.

– Početkom mandata gradonačelnice od 2013. godine krenulo se u obnovu voznog parka i s ovim potpisivanjem imat ćemo 44 nova autobusa, a to znači da ćemo napokon imati sve nove autobuse. Zbog toga sam izuzetno sretan jer sigurnost putnika, kvaliteta i udobnost vozila su na prvom mjestu i to nema cijenu – rekao je Majić.

Novih devet autobusa, od čega četiri gradska, četiri prigradska i jedan mini bus stižu u Sisak iduće godine.

-Autobusi bi trebali biti isporučeni tijekom ožujka ili travnja iduće godine, ali obzirom na trenutnu situaciju i probleme u proizvodnji kod svih svjetskih proizvođača dajemo rezervu da bi autobusi u Sisku trebali sigurno biti u svibnju – rekao je Vrhovski koji je istaknuo kako će uspješnim završetkom ovog projekta Sisak imati najnoviji i najmoderniji vozni park u Hrvatskoj.

Ukupna vrijednost Ugovora vezanih za nabavku novih autobusa iznosi 17.430.600,00 kuna, od čega prihvatljivi troškovi projekta iznose 13.944.480,00 kuna dok se preostali iznos odnosi na PDV. Sufinanciranje projekta iz Kohezijskog fonda iznosi 11.852.808,00 kuna što je 85% vrijednosti prihvatljivih troškova. Auto promet Sisak je dužan osigurati financiranje 15% vrijednosti Ugovora odnosno 2.091.672,00 kuna, a iznos PDV-a u iznosu 3.486.120,00 kuna bit će vraćen Auto prometu Sisak putem povrata poreza od porezne uprave.