U nedjelju, 8. listopada pod pokroviteljstvom Grada Siska, u već uhodanoj tradiciji, bit će obilježen Svjetski dan zaštite životinja na sisačkoj Šetnici. Program počinje u 10 sati u blizini RBA.

Specijalni gost je Igor Bratić koji će održati kratko predavanje vezano za osnovnu poslušnost pasa i opće probleme te edukacijsku radionicu socijalizacije pasa. Organizator radionice je Udruga za zaštitu životinja Patronus Sisak. Prijava za radionicu traje do 6. listopada na e-mail adresu patronus.sisak@gmail.com.

Edukator će primjere pokazivati sa svojim psom, ali i sa psima polaznika radionice kako bi što učinkovitije pokazao kako riješiti postojeći problem. Radionica se ne naplaćuje, no ako želite možete ostaviti donaciju za rad Udruge Patronus. Obavezno je ponijeti vodu i salamu narezanu na kockice u torbici ili vrećici.

Nakon radionice održat će se nagradno izlaganje polaznika u kojem će izložiti problem koji imaju sa svojim ljubimcem i prikazati naučeno. Troje najuspješnijih osvojit će nagradu koju su osigurali sponzori.