Danas je u Sisica jazz clubu na konferenciji za novinare Damir Kukuruzović  najavio jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u gradu Sisku, Siscia jazz festival. Ove godine se održava uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Siska, Sisačko – moslavačke županije te generalnog sponzora INA Industrije nafte. Međunarodni festival jazza, Siscia Open Jazz & Blues Festival, proslavit će ove godine svoj 11. rođendan. Obzirom na svakodnevni broj gledatelja te gostovanje glazbenika iz Hrvatske i svijeta Siscia Open Jazz & Blues Festival postao je značajnom točkom u planiranju ljetnih aktivnosti ljubitelja jazza. Naime, tijekom festivalskih večeri koncerte je do sada pratilo i do nekoliko stotina gledatelja pristiglih i izvan gradskih i županijskih granica, a nerijetko i iz susjednih zemalja Republike Hrvatske. Zbog svega toga mediji su ga prije nekoliko godina svrstali među top destinacije kada je riječ o glazbenoj ponudi, a 2015. Jazz club je i nagrađen nagradom Mega Muzike za najbolji glazbeni klub u Hrvatskoj. Tijekom proteklih godina posjetila su ga sva najznačajnija glazbena imena jazza, bluesa swinga i sličnih pravaca u Hrvatskoj i svijetu, a ta se tradicija ugošćavanja velikih glazbenih imena nastavila i u 2016. godini.

Podršku festivalu dala je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazavši kako je Grad Sisak prepoznao Siscia jazz club kao brend grada Siska te je naglasila kako Grad Sisak podržava festival te će ga podržavati i u buduće.

Festival će, naime, na terasi Siscia jazz cluba, na obalama Kupe i uz povijesnu zgradu Malog Kaptola, 1. srpnja otvoriti Carvin Jones, velikan američkoga bluesa, glazbenik kojeg je Guitarist Magazine 2001. svrstao među 50 najboljih blues gitarista koji su ikad postojali na zemlji. Svi koncerti će početi u 21 sat.

 

Program:

1.7.2016. Carvin Jones blues band

2.7.2016. Martine Thomas & Black Coffee

8.7.2016 Tamara Obrovac Transhistria Ensemble

9.7.2016. Vedran Božić & Rock Masters

10.7.2016. Damir Halilić Hal (Guitar show)

16.7.2016. Paulus Schäfer & Damir Kukuruzović band