Danas je u Siscia jazz clubu najavljen predstojeći Siscia open jazz & blues festival  koji će se održati od 13. do 18. srpnja na terasi ovog  popularnog sisačkog jazz cluba na obali rijeke Kupe. Umjetnički voditelj festivala Damir Kukuruzović rekao je kako se, unatoč situaciji s korona virusom, nije štedjelo na kvaliteti festivala.

-Ove godine festival održavamo dan za danom. Lista glazbenika je izuzetno kvalitetna i nadam se velikom interesu publike. Mogu reći kako je već stvar prestiža nastupati na ovom festivalu – rekao je Kukuruzović.

I ove godine veliku financijsku podršku Siscia open jazz & blues festivalu pruža Grad Sisak, a sve Siščane i ljubitelje jazza na festival je pozvao i zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

-Ova lijepa priča o vezi Siska i jazza postoji već dugi niz godina zahvaljujući Damiru Kukuruzoviću koji je jednostavno naveo Siščane da se zaljube u jazz. I ovogodišnji festival dokaz je ne samo kvalitete već i Damirove ustrajnosti da ovim festivalom učini grad Sisak još boljim i ljepšim – rekao je Krička.

Svi programi počinju u 21 sat i odvijat će se na terasi Siscia jazz cluba.

 

PROGRAM:

  1. srpnja (ponedjeljak) – Swing Again
  2. srpnja (utorak) – Big Band Požega
  3. srpnja (srijeda) – Kovačević Brothers
  4. srpnja (četvrtak) – Jazziana Croatica
  5. srpnja (petak) – Filmmusicorkestar
  6. srpnja (subota) – The Greenhill Boys