Na sisačkoj gradskoj tržnici od danas je ukupno 114 certificiranih obiteljskih poljoprivrednih proizvođača koji nose oznaku „Proizvodi hrvatskog seljaka“. Ta oznaka jamči da kupci na tržnici kupuju kvalitetne proizvode uzgojene i proizvedene na OPG-ima koji ih prodaju jer nakon prijave svaki OPG prolazi kontrolu koja jamči sljedivost proizvodnje.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uručila je danas certifikate proizvođačima i prodavačima, koji dobivaju i odličnu priliku sudjelovati u jedinstvenom projektu „S njive na stol“. Na inicijativu Grada Siska od 2017. godine Gradska tržnica Sisak opskrbljuje vrtiće i osnovne škole voćem, povrćem, tjesteninom i medom proizvedenim na certificiranim OPG-ima, te tako našim najmlađima osigurava samo domaće i provjerene proizvode. Projekt je nadograđen Healthy Meal Standardom kojim je Sisak 2019. godine postao prvi grad zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj. U tom projektu svi su djelatnici u školama posebno educirani, a svi jelovnici su napravljeni u skladu sa smjernicama Ministarstva zdravlja, odnosno u skladu s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama. Također, u školama i vrtićima postoje i posebni jelovnici za djecu s dijabetesom, za djecu koja su alergična na mlijeko i mliječne proizvode pa i za djecu sportaše kojima je potreban poseban način prehrane obzirom na naporne fizičke aktivnosti.
Certificiranje donosi djelomično osiguranje plasmana proizvoda OPG-a koje je važno za opstanak hrvatskog ruralnog prostora. To je, očito, i dobar motiv za certificiranje što potvrđuje činjenica da se certifikat mora obnavljati svake godine i da svake godine raste broja certificiranih. 2008. godine, kada je započeo projekt bilo ih je 30, da bi 2014. Sisak postao vodeći u Hrvatskoj s 83 certificirana OPG-a. Danas ih je čak 114.