Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički prostor koji će funkcionirati kao potpora poduzetnicima koji nemaju potrebu za stalno unajmljenim vlastitim uredskim prostorom te stranim i domaćim poduzetnicima koji se često sele ili imaju povremenu potrebu za održavanjem poslovnih sastanaka. Sisak HUB bit će smješten u rekonstruiranoj zgradi u Tomislavovoj 40, koju je danas sa suradnicima obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

”Lijepo je vidjeti da radovi u budućem Sisak HUB-u, novom važnom dijelu sisačke poduzetničke infrastrukture dobro napreduju. Izvođači su trenutačno u finalu radova i očekujemo da na jesen ovaj prostor može otvoriti svoja vrata novim korisnicima. Ono po čemu će se ovaj prostor razlikovati u odnosu na postojeće Poduzetnički inkubator Sisak i Centar kreativne industrije Sisak je taj što nećemo imati ograničenje u djelatnostima koje će korisnici obavljati, što će kao i svaki zajednički poslovni prostor primati korisnike koji trebaju salu za sastanke samo za jedan dan, ali i one koji će tu biti više dana i prepoznati Sisak kao svoje pozitivno poslovno okruženje”, kazala je gradonačelnica prilikom obilaska.

Uređenje ovog modernog poslovnog prostora, koji će Sisak staviti na kartu sličnih centara co-working projekata u svijetu, koštat će ukupno 3,5 milijuna eura. Sisak će ovim projektom postati dio svjetske mreže u kojoj svoju priliku pronalazi nova vrsta mobilnih digitalnih poduzetnika i tako se priključiti svjetskim trendovima.