Sisak će u srpnju biti domaćin kvalifikacija za Europsko prvenstvo u baseballu U-15 reprezentacija, a sve će se odvijati na novouređenom baseball terenu u sklopu Gradskog stadiona na Vrbini. Baseball klub Sisak Storks ove godine obilježava 30 godina svoga rada i u sklopu te proslave s Gradom Siskom i Športsko-rekreacijskim centrom Sisak dogovoreno je generalno uređenje terena u sklopu kojega je do sada uloženo preko 60 tisuća eura. Sve će to pridonijeti kvaliteti natjecanja šest europskih reprezentacija koje će Sisak i Sisak Storksi ugostiti u srpnju.

„Baseball u Sisku ima dugu tradiciju i ponosni smo na to da imamo klub koji kontinuirano radi s djecom i mladima već 30 godina. I predsjednik Jekić zna da naša podrška nije upitna i da Grad Sisak stalno ulaže u sportske terene. Prije deset godina sportska infrastruktura bila je u vrlo lošem stanju, a danas imamo Ledenu dvoranu Zibel, sportsku dvoranu Zeleni brijeg, novu umjetnu travu na stadionu, nove tribine u Budaševu i čitav niz ulaganja u ostalu infrastrukturu slijedi i izgradnja gimnastičke dvorane Caprag, a pri kraju je priprema opsežnog projekta energetske obnove i rekonstrukcije bazena. Definitivno smo grad sporta i ponosimo se što djeci i mladima omogućavamo zdraviji način odrastanja“, rekao je zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Siska Marko Krička.

Predsjednik Hrvatskog baseball saveza Osvaldo Vavra sa suradnicima obišao je danas obnovljeni teren na gradskom stadionu i pohvalio do sada obavljene radove. Predsjednik BK Sisak Storksa Daniel Jekić zahvalio je na povjerenju Saveza za organizaciju kvalifikacijskog turnira i najavio zanimljive sportske trenutke u srpnju ove godine.