Izgradnja sisačkih POS stanova odlično napreduje, a za 30 obitelji to znači sve bliži trenutak radosti useljenja. Grad Sisak je osigurao zemljište i sve komunalne priključke, financirao je projektnu dokumentaciju, a kada je projekt zapeo na javnoj nabavi zbog poskupljenja građevinskih usluga, odlučeno je da će sudjelovati u sufinanciranju izgradnje u iznosu od 180.007,66 €.

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda prvenstva za kupnju stana, danas je u Centru kreativnih industrija Sisak-CIKS održana prezentacija stambenih objekata s katalozima stanova u dvjema višestambenim zgradama koje se grade prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska.

„Kako bismo zadržali prihvatljivu cijenu stanova ulažemo u ovaj projekt preko pola milijuna eura. Time dodatno pokazujemo koliko nam je kvalitetno stanovanje za mlade obitelji važno jer imamo i programe kojima osiguravamo i vrlo povoljno zemljište za obitelji koje bi željele graditi vlastiti dom“, kazala je gradonačelnica obraćajući se okupljenima.

Prezentaciji su, osim predstavnika APN-a i Grada Siska, nazočili i predstavnici poslovnih banaka, koji su prezentirati svoje uvjete kreditiranja.