Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na gradskom groblju Viktorovac,  Grad Sisak i Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata započeli su danas obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Počast poginulim braniteljima odana je i kod spomenika na Kontrobi, te u spomen sobi.

U Kazalištu 21 održana je svečana akademija koju je otvorila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je čestitala Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja  te istaknula važnost VRO Oluja za Sisak – grad hrvatskih pobjeda. U ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata nazočnima se obratio predsjednik Koordinacije Antun Pereković. U daljnjem tijeku svečane akademije o Domovinskom ratu, te posebno o akciji Oluja govorili su umirovljeni brigadir Mile Krišto, umirovljeni narednik Denis Zibar, Katica Gašljević   i petrinjski novinar Antun Petračić.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavlja se u petak, 5. kolovoza u sisačkoj katedrali, gdje će se služiti misa  za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu. Središnji program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti  započet će na Kupalištu Zibel u 12 sati, kada se svi zainteresirani posjetitelji mogu početi prijavljivati  za sportska natjecanja u šahu, beli, pikadu i boćanju, koja počinju u 13 sati. U 16 sati tradicionalni je doček raftingaša, te podjela graha, a nagrade pobjednicima sportskih natjecanje bit će dodijeljene u 18 sati nakon čega će  grupa Ruswaj održati koncert.