Grad Sisak slavi Dan grada 4.lipnja, a tim je povodom organizirano niz događanja, od kulturnih i zabavnih do sportskih. Središnja svečanost održat će se u petak, 2.lipnja u 18.30 sati u atriju Starog grada gdje će gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i bivši prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić uručiti nagrade Grada Siska. Nagradu Grada Siska za životno djelo dobit će filozof i pjesnik Nikola Tadić te posthumno Davorka Ljubičić za pedagoški i društveni angažman. Dobitnici godišnjih nagrada su pedagog i inovator Stevče Arsoski, Češka beseda Sisak i Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić”. Pohvale će dobiti za angažman u turizmu Nikica Pirc te ŠRU Metalac zbog angažmana u području ekologije i radu s djecom, a Zahvalnicu dobiva za zasluge u tehničkoj kulturi prosvjetna djelatnica Ana Majić. U glazbenom dijelu programa nastupit će Damir Kukuruzović Django Group, ženski vokalni ansambl Lađarice i učenici Glazbene škole Frana Lhotke.

Grad Sisak organizirao je i trodnevno koncertno događanje koje u petak, 2.lipnja na pozornici na sisačkom korzu otvaraju grupa Ruswaj i klapa Kolapjani, u subotu, 3. lipnja nastupa rock grupa Prljavo kazalište, a u nedjelju, 4. lipnja članovi Folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić” i rock and blues sastav Trio Quatro. Koncerti počinju u 21 sat, osim u nedjelju kada je početak u 20 sati.

Organizatori nisu zaboravili ni na najmlađe za koje je organiziran dječji Dan grada koji će se održati u subotu, 3.lipnja na korzu od 10 do 12 sati. Najmlađi će moći pogledati predstavu Doma kulture Mamutarije i nastupe Kosjenki, Tičeka i malih folkloraša iz sisačkih dječjih vrtića, moći će sudjelovati u likovnoj koloniji, a organiziran je i program Triko cirkus teatra.