Predstavnici Sisak projekata i Gradskog muzeja Sisak sudjelovali su, u svojstvu pridruženog partnera Sisačko-moslavačkoj županiji, na radnom sastanku projekta „Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi“ – InduCult 2.0 koji se od 12. – 14. listopada održavao u Leobenu, Austrija pod nazivom „Živimo industrijsku kulturu u Centralnoj Europi: Započnimo InduCult 2.0“.

U okviru sastanka održane su radionice na temu: Koncept i sadržaj industrijske kulture, važnost industrijske kulture za tematske skupine “Identitet i turizam”, “Radna snaga i poduzetništvo”, “Inovacije i pioniri-začetnici razvoja” te stvaranje Znanstvene platforme o industrijskoj kulturi u Centralnoj Europi. Po završetku interaktivnog dijela održan je sastanak Upravljačkog tima InduCult 2.0 projekta.

Sisačko-moslavačka županija jedan je od deset partnera na navedenom projektu gdje je regija Zwickau (Njemačka) vodeći partner uz partnere: Leibniz Institut za regionalnu geografiju (Leibniz, Austrija), općinu Leoben (Austrija), Sveučilište Graz (Austrija), Županijsko udruženje lokalne akcijske grupe (regija Karlovy Vary, Češka), Komora za gospodarstvo, industriju, obrt i poljoprivredu (Padova, Italija), Poslovni centar Kranj (Slovenija), Poljski centar za gospodarski razvoj (Poljska) i Centar za razvoj (Belgija).