Izložbom radova koje su izradili učenici sisačkih osnovnih škola s poteškoćama u razvoju u Centru kreativne industrije Sisak, zaključena je još jedna uspješna sisačka godina brige i uključivanja svih u školski sustav. Sisak, koji je ove godine proglašen jednim od najboljih u brizi o djeci s poteškoćama u razvoju, krenuo je s pomoćnicima u nastavi znatno prije mogućnosti financiranja tih aktivnosti iz EU fondova. Lijep običaj izlaganja radova učenika u sklopu projekta „Rukom pod ruku – faza VI“ nastavljen je danas u prepunom CIKS-u, a izložbu je otvorila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

„U izboru je bilo čak 46 radova, a prema onome što vidim bilo je jako teško izdvojiti samo njih 12 za kalendar. Čestitam svima koji su poslali svoje radove i naravno posebne čestitke onima koji su ušli u kalendar za 2024. godinu“, kazala je pozdravljajući okupljene gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Cilj projekta „Rukom pod ruku“ je pružiti potporu uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje zapošljavanjem pomoćnika u nastavi za učenike u devet osnovnih škola na području grada Siska. U Sisku 80 učenika ima svoje pomoćnike, a ukupna vrijednost projekta je više od 547 tisuća eura, a Grada Sisak je za to iz Europskog socijalnog fonda povukao maksimalna bespovratna sredstva u iznosu od 330 tisuća eura.