Nekad zapušteni objekt u središtu grada kojeg su koristile političke stranke krajem godine dobit će sasvim novu namjenu. Bivšu zgradu političkih stranaka, koja će za samo nekoliko mjeseci postati središte kreativne industrije, obišla je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. U zgradi se trenutno odvijaju završni građevinski radovi u sklopu projekta Centar kreativnih industrija – kreativni inkubator Sisak. Prostor bi do kraja godine trebao biti opremljen i u funkciji,  a već početkom sljedeće godine ovaj poduzetnički inkubator otvorit će svoja vrata svim poduzetnicima koji se bave kreativnim industrijama – dizajnom, tiskom, informacijskim tehnologijama i sl.

-Ovaj projekt je jedinstven, nigdje u Hrvatskoj, a kažu neki i u cijeloj regiji ne postoji centar kreativnih industrija. Nadam se da ćemo s preuređenjem ovog prostora površine 950 m2 dobiti najmoderniji poduzetnički inkubator za kreativne industrije koji će privući sve poduzetnike u branši kreativne industrije. Stara i zapuštena zgrada pretvorit će se u moderan i multifunkcionalan prostor – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ukupna vrijednost projekta je 12.367.567,80 kuna od čega je bespovratno 9.245.617,19 kuna. Korisnici inkubatora moći će se služiti uredima, dvoranama, laboratorijima za multimedijalnu produkciju, skladištima i drugim pratećim sadržajima. Kreativne industrije su prepoznate kao dio gospodarstva s najbržim rastom.