Od danas je Sisak još bogatiji zelenilom nakon što je u akciji „Zeleni Sisak za zeleni planet“ posađeno čak 192 nova stabla. U ovoj ekološkoj akciji u kojoj svake godine gradske tvrtke, ustanove, škole i vrtići sudjeluju u sadnji i ozelenjivanju grada, danas su stabla posađena na 30 lokacija.

„Drago mi je da svake godine građani sudjeluju u planiranju ove akcije i da Komunalac, koji održava gradsko zelenilo, sluša naše sugrađane i njihove želje oko sadnje. Već godinama ova akcija najveća je u Hrvatskoj jer sadimo najveći broj novih stabala u odnosu na broj stanovnika“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja se pridružila radnicima gradskih tvrtki na nekoliko lokacija.

Ove godine akciji su se priključili i mladi nogometaši HNK Segesta, a drveće su sadila i djeca sisačkih vrtića i osnovnih škola, čija će dvorišta biti bogatija za nova stabla i nove površine pod hladom.

Upravo hlad i jest jedna od koristi sadnje drveća. Poznato je da drveće upija CO2, a otpušta kisik, sprječava eroziju tla, smanjuje buku, prirodna su prepreka stvaranju jakih udara vjetra, pomažu očuvanju vlažnosti tla i naravno – svojom ljepotom utječu na vizure gradova.