Sisak je najbolji veliki grad po najvažnijim pokazateljima brige o predškolskoj djeci. To je pokazala analiza platforme Gradonačelnik.hr koja je Sisak smjestila među najbolje hrvatske gradove i potvrdila prošlogodišnji medijski izbor Siska kao najboljeg u Hrvatskoj po povećanju ulaganja u predškolski odgoj. Grad Sisak ima odličan prosjek od 4,38 djece po odgojitelju, dok je na prvome mjestu Komiža koja ima približno 25 puta manje stanovnika.

Analiza pokazuje da je u cijeloj Hrvatskoj u porastu broj djece upisane u vrtiće, a taj trend Grad Sisak prati i sa svojim ulaganjima u kapacitete vrtića. Za sisačke će mališane već ove godine biti dostupno 120 novih mjesta za upis otvaranjem vrtića u Galdovu. Do ljeta 2025. kapaciteti sisačkih vrtića povećat će se za čak 400 mjesta dogradnjom Različka, Maslačka i Tratinčice. Time će se na dulje vrijeme zadovoljiti rastuće potrebe za smještajem djece u vrtić i dodatno povećati sisački standard života mladih obitelji.

Projektom „Vrtić po mjeri obitelji“ Sisak je prije dvije godine produžio radno vrijeme vrtića do večernjih sati i stvorio uvjete i za smještaj djece iz obitelji u kojima roditelji rade u smjenama te stvorio nova radna mjesta. I ovo povećanje kapaciteta pratit će novo zapošljavanje odgajatelja i odgajateljica, ali i ostalog osoblja važnog za pedagoški proces.