Analiza platforme Gradonacelnik.hr pokazala je još jednom odlične rezultate Grada Siska u ulaganju u djecu. Sisak je prvi po iznosu povećanju ulaganja u predškolski odgoj u odnosu na 2021. godinu sa 23,3 milijuna kuna više nego u 2021. godini. Time se Sisak svrstao na odlično 6. mjesto povećanja udjela ulaganja iz proračuna u predškolski odgoj među 128 hrvatskih gradova.

Kada znamo da je strateški plan Siska već 2025. godine postati grad koji će zadovoljiti sve trenutne potrebe za smještajem djece u dječjim vrtićima, ovakvi rezultati ne čude. Pred samim je završetkom izgradnja vrtića u sklopu Obrazovnog kompleksa Galdovo, a u tijeku su odabiri izvođača dogradnje objekata Maslačak u Capragu i Različak na Zelenom brijegu. Tom izgradnjom, potpomognutom novcem iz europskih fondova, Sisak će dobiti 375 novih mjesta u vrtićima.

U nedavnoj analizi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i partnerskih organizacija, Sisak je istaknut među 5 najboljih hrvatskih gradova u kategoriji obrazovanja te demografije, socijalne politike i mladih. Dovoljno je izdvojiti podatak da se čak 40,51% poreznih prihoda proračuna Grada Siska izdvaja za prioritetne aktivnosti – obrazovanje, socijalnu politiku i mlade.