Od početka godine Grad Sisak je primio ukupno tri zahtjeva za sufinanciranje troškova medicinski pomognute oplodnje u sklopu ove godine uvedenog ovog novog programa. Sisak je šesti grad u Hrvatskoj koji je uveo ovu potporu parovima kojima je pomoć stručnjaka prilika da prošire svoju obitelj i ostvare svoju želju i emocionalnu potrebu da budu roditelji prekrasnim malim bićima.

1978. godine, rođena je prva beba na svijetu iz postupka izvantjelesne oplodnje, a u posljednjih 45 godina uz takav postupak, koji se vremenom usavršavao, rođeno je više od 12 milijuna djece. U Hrvatskoj oko 8 tisuća parova godišnje prolazi kroz takav postupak, a dio troškova snosi i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

„U Sisku i još pet gradova parovi kojima treba medicinski pomognuta oplodnja dobivaju potporu Grada i to ne samo financijski, već i u saznanju da nisu sami, da su dio grada i zajednice. Zato mi je posebno drago da su ovu mjeru naši Siščani prihvatili i da ju koriste. Svi se nadamo i veselimo njihovom uspjehu i novim malim Siščanima“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Do sada je Grad obiteljima pomogao ukupnim iznosom 3 tisuće eura, a svi zainteresirani parovi mogu se obratiti u Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo na telefon 635516 ili na stranicama Medicinski pomognuta oplodnja | Grad Sisak.