Grad Sisak jedan je od 22 partnera na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji 2017. – 2020. Sporazum o suradnji potpisan je danas u Županijskoj komori Sisak, a za Grad Sisak potpisao ga je zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

-Drago mi je da Grad Sisak sudjeluje u ovom projektu i možemo biti primjer drugim gradovima i općinama kad je u pitanju razvoj biciklističkih staza. Grad Sisak je prvi u tome na razini cijele županije. U ovom trenutku imamo više od 12 kilometara biciklističkih staza, a povezivanjem Siska i Petrinje putem biciklističke staze doprinijet ćemo projektu razvoja cikloturizma Sisačko-moslavačke županije – izjavio je Krička nakon potpisivanja Sporazuma.

Osim postojećih, trenutno je u izvedbi odnosno pripremi više od 10 novih kilometara biciklističkih staza na području grada Siska.

Ulaganjem u biciklističku infrastrukturu posljednjih godina, Sisak sve više postaje bike-friendly grad. Tako je Ciglarska graba prepoznata kao prostor namijenjen sportu i rekreaciji i razvija se u tom smjeru. Oko jezera već postoje biciklističke staze, a nedavno je izgrađen i skate-bike park. Zainteresirani u Sisku mogu iznajmiti javne bicikle u Frankopanskoj i na Trgu bana jelačića s ciljem da se iznajmljivanje  bicikala proširi i na još neke lokacije, a planirano je i postavljanje stupa za popravak bicikala.

Inače, cikloturizam sve je značajnija grana u turizmu što potvrđuje podatak da bicikliranje puni europski proračun s oko 44 milijardi eura godišnje čime se ozbiljno približava sektoru cruisinga, odnosno kružnih putovanja brodovima u Europi, rečeno je uoči današnjeg potpisivanja Sporazuma.