Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog vrtića u Galdovu, a pokrenuti su i radovi na dogradnji objekta Različak Dječjeg vrtića Sisak Stari. Nove investicije u smještaj djece u vrtiće obišli su danas gradonačelnica i saborska zastupnica Kristina Ikić Baniček i njen zamjenik i saborski zastupnik Marko Krička sa suradnicima. Već ove jeseni, nakon završetka opremanja, vrtić u Galdovu primit će do 120 nove djece, čime će se već ove godine stvoriti uvjeti da se upišu sva djeca koja su bila prijavljena za upis u vrtić, a čija su oba roditelja zaposlena.

„Sisak već prednjači u Hrvatskoj po ulaganjima u predškolski odgoj, a pokrenutim projektima stvorit ćemo oko 400 novih mjesta i time za neko vrijeme stvoriti uvjete za upis sve djece čiji roditelji to žele. Drago nam je da sve više roditelja to i želi, što pokazuje da se u našim vrtićima dobro radi, da se vidi napredak u usluzi. Velik napredak napravljen je prije dvije godine, kada smo pokrenuli projekt Vrtić po mjeri obitelji, kojim smo izašli u susret i roditeljima koji rade u smjenama, produženjem radnog vremena do večernjih sati“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nakon obilaska gradilišta.

Osim Različka i Galdova, počinju radovi i na dogradnji objekta Maslačak Dječjeg vrtića Sisak Novi, a ukupan investicijski ciklus iznosi 10,7 milijuna eura, čime će se izgraditi čak 375 novih mjesta u vrtićima. Projektira se i dogradnja vrtića Tratinčica, čime će se broj mjesta povećati na 400. Izvor sredstava su gradski proračun i EU sredstva iz NPOO-a.

„Tromo Ministarstvo znanosti i obrazovanja kaznilo je nas Siščane i odbilo iz NPOO-a financirati dječji vrtić Galdovo jer su radovi započeti prije negoli se spora državna birokracija mjesecima kasnije odlučila pokrenuti natječaj. Sisačka djeca ne mogu čekati da se birokrati sjete raditi i mi ćemo sami završiti vrtić. Da smo donijeli dobru odluku sa vrtićem pokazuje i primjer Osnovne škole Galdovo. Već deset mjeseci čekamo jedan papir kojim nam Ministarstvo treba odobriti da se prijavimo na natječaj za izgradnju nove zgrade OŠ Galdovo koja je stradala u potresu, što je apsurdno“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.