U povodu Međunarodnog dana obitelji, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček posjetila je korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Sisak. U ugodnom druženju s umirovljenicima, uz razgovor i glazbu, gradonačelnica je istaknula kako je važno cijeniti sve ono što su svojim izdvajanjima i radom naši stariji sugrađani napravili za svoj grad, a u čemu svi danas uživamo.

-Želimo im dati do znanja da cijenimo sve što su napravili i da znaju da ih nismo zaboravili, a upravo je Dan obitelji prigoda za to. S njima priča uvijek krene ozbiljno, ali nakon 15 minuta krene pjesma pa kava i zato volim dolaziti ovdje i razgovarati s njima jer duhom su mladi i vitalni i imaju jako puno ideja – rekla je gradonačelnica.

Dodala je kako je Grad Sisak, grad po mjeri obitelji.

-Ulažemo u sportska i dječja igrališta, u kapitalne projekte kao što su bazen u Capragu i klizalište na Zibelu, stalo nam je i kako se djeca hrane pa smo uveli projekt Od njive do vrtića i škola. Ovaj tjedan konačno će sva djeca u školama imati topli obrok, sufinanciramo cijenu vrtića, prijevoz učenicima, a ono što se u Hrvatskoj tek sada počinje provoditi da djeca slabijeg imovinskog stanja u školi imaju besplatne obroke mi to u Gradu godinama provodimo. Sredstvima američke Vlade gradimo vrtić na Viktorovcu i jako nam je stalo da nam vrtići i škole imaju visoke standarde  – zaključila je gradonačelnica.