Postavljanjem ploče s nazivom Perivoj Tee Benčić Rimay javna površina između glavnog ulaza u zgradu sisačke Gimnazije i Ulice kralja Tomislava od danas nosi ime te sisačke profesorice, pjesnikinje, esejistice i književne teoretičarke. Ispred sisačke Gimnazije okupili su se poštovatelji pokojne Tee Benčić Rimay, a ploču s nazivom Perivoja otkrila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Tea Benčić Rimay bila je i moja profesorica koja nije predavala samo o književnosti, nego poticala učenike na kritičko mišljenje i aktivan odnos prema životu u zajednici – naglasila je gradonačelnica.

Otkrivanju ploče prisustvovale su Andrijana i Barbara Benčić, kćeri Tee Benčić Rimay koje su se zahvalile u ime obitelji.

Otkrivanju ploče ispred sisačke Gimnazije prisustvovali su i brojni učenici te škole, koji su zajedno s prof. Marijanom Milas, a u sklopu projekta  Grad na drugi pogled zagrebačkog publicista i aktivista Saše Šimprage, inicirali  imenovanje javnih sisačkih površina po zaslužnim ženama, kako  bi se i na taj način afirmirao doprinos žena hrvatskom društvu i kulturi.

– U Sisku je vrlo malo javnih površina  koje nose imena zaslužnih žena. Ovo je  naš prvi prihvaćeni prijedlog i nadam se da će ih biti više –  naglasila je Marijana Milas.

O Tei Benčić Rimay govorila je i Dubravka Šurlan, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac koja je podsjetila nazočne da književna nagrada te ustanove nosi ime Tea Benčić Rimay i tako doprinosi vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi te je darovala ravnatelju Gimnazije Sisak prof.  Božidaru Dujmiću za školsku knjižnicu knjige dosadašnjih pobjednika. Ravnatelj Božidar Dujmić se također u prigodnom govoru prisjetio svoje kolegice, a sisačke gimnazijalke Marita Čatić i Lea Blažević, pod mentorstvom prof. Vesne Rogulja Mart, govorile su poeziju Tee Benčić Rimay.