I vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Siska danas svečano obilježavaju Dan svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca, organiziranjem svetih misa i prigodnim vatrogasnim vježbama. Tim povodom danas je za sisačke vatrogasce organiziran i prijem u Gradskoj vijećnici gdje su ih pozdravili zamjenici gradonačelnice Vlado Andučić i Marko Krička.
-Ponosni smo što grad Sisak ima tako dobro ustrojene vatrogasne postrojbe i zbog toga smo primjer u cijeloj državi. Vaši zadaci su teški i zahtjevni i slojeviti i vaš rad čini nas ostale puno sigurnijim, jer ako dođe do bilo kakvih problema znamo da ste upravo vi dobro obučeni i opremljen kako biste zaštitili imovinu i živote drugih ljudi – rekao je Andučić čestitavši vatrogascima njihov dan.
I zamjenik gradonačelnice Marko Krička iskazao je zadovoljstvo što je član Skupštine Vatrogasne zajednice grada Siska.
-Čast mi je biti vašim članom, jer sam u kvalitetnom, profesionalnom i visoko odgovornom članstvu. Vi pokazujete svakim danom da solidarnost i požrtvovnost koju vi imate naspram društva treba neizmjerno cijeniti – rekao je Krička.
Predsjednik Vatrogasne zajednica grada Siska Ivica Šolaja naglasio je kako Zajednica vodi brigu o 18 vatrogasnih društava i njihovoj opremljenosti te je Sisak jedan od rijetkih gradova koji puno ulaže u vatrogastvo. Prošlu ćemo godinu pamtiti po, kako je rekao zapovjednik VZ Grada Siska Miroslav Golub, rekordnom broju vatrogasnih intervencija u kojima su sudjelovali dobrovoljni i profesionalni vatrogasci.
-Građani grada Siska i mještani 38 prigradskih naselja našli su se 1388 puta u opasnim situacijama u kojima su im pomagali vatrogasci. Tako velikom broju pridonijele su poplave koje smo imali u veljači, srpnju, kolovozu i rujnu. Imali smo i veliki broj požara, a pomagali smo i Gunji te u Posavini. Pozivam građane da, svaki put kad se nađu u opasnosti, zovu vatrogasce jer oni će im rado pomoći – zaključio je Golub.
Rečeno je kako će tijekom svibnja u Mjesecu zaštite od požara, vatrogasci svečano obilježiti 150. godišnjicu rada i djelovanja DVD-a u Sisak, a održat će i tradicionalnu vatrogasnu karavanu.