Grad Sisak i ove godine organizira jednu od najznačajnijih gradskih manifestacija Sisački sajam cvijeća kojom nastavlja tradiciju dugu 50 godina pa je i tema ovogodišnjeg jubilarnog  sajma ’50 godina Siska u cvijeću’. Sajam se otvara sutra na Šetalištu Vladimira Nazora u 18 sati, a tim je povodom danas u paviljonu održana konferencija za novinare na kojoj je voditeljica Sajma Danijela Gotal Grgurač najavila što nas sve očekuje u sljedećih deset dana.

-Naši proizvođači cvijeća dolaze s novim kolekcijama cvijeća. Svoje štandove imat će proizvođači, obrtnici, OPG-i, bit će tu i štandova sa suvenirima i prehrambenim proizvodima, vrtići i škole koji se odazovu uvijek naprave prekrasne instalacije koje i kasnije koristimo. Ove godine ugošćujemo i mlade učenike srednjih cvjećarskih škola iz Petrinje, Zagreba i Vinica. Oni su ovdje u parku okitili stare spačeke koji također ove godine slave 50. godišnjicu postojanja pa smo spojili ta sva rođendana zajedno. Novost je cvjećarski šator u parku u kojem će izlagati udruge vrtlara i obrtničke komore koji rade cvjetne aranžmane na temelju starih fotografija dosadašnjih sajmova cvijeća. Tu je i ugostiteljska ponuda i neizostavne male životinjice koje nam dolaze u ponedjeljak – najavila je Danijela Gotal Grgurač.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček pozvala je sve sugrađane da dođu sutra u 18 sati na otvorenje i da posjete Sajam od 5. do 14. svibnja, a posjetitelji će ga moći obići u vremenu od 9 do 21 sat.

-Mislim da će ove godine biti posebno lijep Sajam cvijeća budući slavimo veliku obljetnicu i prisjećamo se davnih dana kada su u okolici Topolovca bila polja tulipana i ostalog cvijeća. Danas nastojimo nastaviti tu tradiciju, njegovati ljubav prema cvijeću, uređenju okoliša i ljubav prema našem gradu i sve to prenijeti i na naše najmlađe. Očekujemo sunce i lijepo vrijeme – naglasila je gradonačelnica.

Tijekom današnje konferencije za novinare, gradonačelnica je uručila nagrade učenicama čiji su radovi proglašeni najboljima u sklopu natječaja Sisak u cvijeću kojeg je u povodu 50. obljetnice Sajma cvijeća organizirao Grad Sisak. Prvu nagradu drona osvojila je Ana Crneković, učenica 8A razred OŠ Galdovo čiji rad krasi i jumbo plakat Sajma cvijeća. Drugu nagradu tablet osvojila je Laura Gorenak, učenica 4A razred OŠ Viktorovac, a treća nagrada mobitel pripala je Petri Pavković, učenici 8B razreda OŠ Viktorovac. Posebne nagrade uručene su Katarini Tečec iz OŠ 22. lipnja i produženom boravku OŠ Viktorovac čije su učenice predale jedan rad, a na njemu su radile Mia Jajčinović, Klara Kolar, Lina Lončar, Una Matić i Tena Pišonić.

 

Program Sajma cvijeća pogledajte u privitku teksta.